Homepage Over Ons Nieuws Renovatie Velsertunnel

Renovatie Velsertunnel

60 jaar oude tunnel klaar voor de toekomst


Rijkswaterstaat heeft de renovatiewerkzaamheden aan de Velsertunnel definitief gegund aan de combinatie Hyacint. Hyacint is een bouwcombinatie bestaande uit Dura Vermeer, BESIX en installatiebedrijf SPIE Nederland. De combinatie zal ook verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de tunnel gedurende zeven jaar. Tebecon is ondermeer verantwoordelijk voor het uitvoeren van de betonreparaties, conserveren van de tunnelwanden en lichtroosters, voegovergangen en asbestsanering. De renovatiewerkzaamheden zijn inmiddels gestart.

Renovatie

Tijdens de renovatie zal onder meer de doorrijhoogte van de tunnel vergroot worden, zodat er minder incidenten plaatsvinden met te hoge vrachtwagens. Daarnaast worden vrijwel alle tunneltechnische installaties (zoals de ventilatie, het blussysteem en de verlichting) vernieuwd en de vluchtwegen aangepast. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, gaat de tunnel in 2016 negen maanden helemaal dicht. Na de renovatie kan de Velsertunnel weer tientallen jaren mee.

Om de totale renovatie werkzaamheden volgens planning en zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren is de tunnel gedurende negen maanden geheel afgesloten.
Dit heeft een aanzienlijke impact op het regionale verkeer, reden waarom het project geregeld in het nieuws is.

De werkzaamheden zijn onder andere te volgen via
Facebook.