Homepage Producten En Technieken Chemisch resistente coatings

Chemisch resistente coatings


Met het flexibele materiaal polyurea is een zeer slijtvaste, chemisch bestendige spuitfolie aan te brengen die vloeistofdicht is en zeer snel doorhardt (60-90 seconden).
Met verwarmde, hypermoderne spuitapparatuur is het oppervlak vlug weer begaanbaar en vloeistofdicht te maken.

Zelfs op lastige plaatsen is deze beschermlaag vaak prima aan te brengen, en omdat het snel kan, hoeven processen niet lang stil te liggen.


Een tweetal componenten worden in een uiterst geavanceerd spuitsysteem verwarmd en pas bij de spuitkop vermengd. Het nevelbed dat ontstaat, is snel aan te brengen op diverse oppervlakten en laat een enigszins taaie maar toch elastische chemisch bestendige laag achter die scheurtjes overbrugt. Hierdoor ontstaat een perfect vloeistofdichte, naadloze laag. Er blijft een bekleding achter die in onvoorstelbaar veel situaties toepasbaar is. Waterzuiveringsinstallaties ondervinden vaak problemen met H2S gassen. Een door Tebecon aangebracht coatingsysteem beschermt constructies tegen verdere aantasting.    

     
Omdat de zeer stevige coatlaag enigszins elastisch blijft kan deze veel beweging opvangen.
De mogelijkheden zijn daardoor ook legio. Van vijverwand tot garagevloer, van parkeerdek tot zwembad en van zuiveringsinstallatie tot calamiteitenbak; het chemisch bestendige resultaat biedt overal alleen maar voordelen.

Een dergelijke spuitcoating is eenvoudig voldoende reliëf te geven om slipgevaar te voorkomen.
Hygiëne en veiligheid zijn er zondermeer mee gediend, en dat geldt eveneens voor het milieu. Schoonmaken en -houden is relatief eenvoudig.

Zelfs houten vloeren zijn, naast beton en staal, met dit materiaal prima te behandelen.

Bij oppervlakken met een gewenst hoger esthetisch resultaat word vaak aanvullend een passende coating aangebracht over de polyurea.